Fran botten till toppen

Ny buss, nya manniskor, nya platser att beskada. Vi lamnade lugnet i Raglan och besokte Nya Zeelands urinvanare, Maorierna, for en kulturfylld afton. Denna inneholl en traditionell men smaklos maltid foljt av sang och dansframtradande. Vi och vart bussgang fick ocksa chansen att delta i dansen. (For er som gillar hollandare i bara overkroppar som utfor oerhort manliga danssteg kommer en video pa fb. Enjoy) 


Den tradiotionella maoridansen "hakka"

Nasta stopp pa resan gjordes i Rotorua. Dar tog vi en riktig walk on the wild side. Down by the river side sa att saga. Det var dags for raffting. Vi och vara medgalningar bar var gummiflotte till strandkanten, bad en Maori-bon till floden, hade en foga uppmuntrande introduktion och sedan bar det av! Var instruktor var inte sen att beratta att vi utan tvekan var veckans samsta grupp. Riktiga stolpskott som inte kunde paddla i takt for fem ore. Denne skeptiska man fick vatten pa sin kvarn (bokstavligt talat) nar vi nadde det tredje och hogsta vattenfallet. Nagoting gick snett. Valdigt snett. Nar vi lag pa botten nedanfor det 7 meter hoga fallet och enlig de inledande instruktionerna frenetiskt forsokte krypa ihop till bollar och vanta pa flyta upp till ytan trodde vi nastan att var sista stund var kommen. Det var den inte, och upplevelsen var en riktig hojdare. Trots att botten var nadd.


Raftingteamet exlucive fotograf
 


Efter en natt i pittoreska Taipo begav vi oss mot Tongariro national park, for manga kand som Mordor i Sagan om ringen. I Gandalfs narvaro, vid foten av Domedagsberget, startade var 8 timmar langa vandring vid namn The Tongariro crossing. Uppfor rykande vulkaniska berg och forbi blaa emeraldsjoar traskade vi pa med vara korta hob-ben. Nojda men trotta sov vi gott i ett mycket finare rum an vi egentligen betalat for. Flyt ska man ha!



Domedagsberget tornar upp sig. "Vi tankte slanga i en ring men val dar orka vi fan ingenting".


"Rocksurfing"


Emerald lakes

Det nalkades huvudstad for oss och var illorangea Stray-buss. Efter ett kostsamt lakarbesok orsakat av nagra illasinnade skalbaggar som bitit sig uppfor Hannas ena ben och efterlamnat stora vatskefyllda blasor, gav vi oss ut for att uppleva en lordagskvall i Wellington. Dag tva huvudstad spenderades pa Te papa, nz's riksmuseum. Sweet as! som var coola 22 aring till busschauffor Honey brukar uttrycka sig.

I skrivandes stund befinner vi oss pa en ljummen veranda, omgivna av hons och lamadjur. Vi har lamnat nordon och ar nu i en annan nationalpark, Abel Tasman. Vackert! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0