Easyriders i Vietnam

Vi har nu forflyttat oss pa varldskartan och befinner oss i Vietnam. Sista tva dagarna i nz var amnade att spenderas i Christchurch, men efter en narmare titt pa flygbiljetten visade det sig att vi skulle aka en dag tidigare till Auckland. En liten detalj vi holl pa att missa. Vi spenderade alltsa en kulturell dag i Christchurch innehallande botanisk tradgard och konstmuseum, och sedan en i Auckland innehallande absolut ingenting, innan vi bytte varldsdel. Annu en narmare biljetttitt avslojade en tretton timmars vantetid i Hong Kong. Val pa flygplatsen forandrades var frustration snabbt till fortjusning nar vi utan hoga forvantningar fragade i informationsdisken om det var mojligt att fa nagot slags dagsvisum. Tva snabba nickningar foljt av ett kortfattat "Mhm mhm, here is map, bus or train." blev vart svar och vi var inte sena med att hoppa pa taget down town, trots att klockan bara var sex pa morgonen. Pa centralstationen stotte vi pa en liten kvinna fran Indonesien som slot sig till var duo, utan att vi egentligen hade sarskilt mycket att saga till om i fragan. Tillsammans gav vi oss ut i den stora staden, och var nya van vid ungefarligt namn Farida var mycket trevlig. 


Marknad i SoHo med allt fran vackert porslin till fargglada fiskar.


I myller pa vag till Hong Kong park. Kandes bra att for en gangs vara av medellangd nar man spatserar pa gatan. 

Samma kvall anlande vi till Ho Chi Minh, eller Saigon som ar det aldre namnet. Efter en manad pa tomma landsvagar med endast far i sikte var vi fullkomligt chockerade da vart forsta intryck av staden var en taxitur med en galet skrattande, tutande och okoncentrerad chauffor bland sjuka mangder tvahjuliga fordon. Dagen darpa fick vi efterlangtat sallskap av Martin och Henka, Hannas gamla klasskamrater, som kom inramlandes fran Kambodja. Tillsammans varvade vi ner i storstadshetsen med god mat och inhemsk ol. Var prut-teknik liksom vart mod sattes aven pa prov vid Ben Thanh-marknaden samt vid stadens overgangsstallen och med forbattrade kunskaper pa bagge omradena lamnade vi staden tva dagar senare.

          
                                                             Granden in till vart fina hotell

Fardsattet blev tag och detta var pa manga satt en unik upplevelse. Klockan var halv sex pa morgonen och likt Hogwarts-expressen skakade den gamla tagvagnen rofyllt fram medans konduktorerna gick fram och tillbaka dragandes pa vagnar fyllda av diverse proviant. Det var bara magin som saknades. Lagom tills dess att vi borjade slumra in slogs tvn pa ur hogtalarna strommade nagon slags vietnamesisk opera pa extremt hog volym. Som de enda turisterna vi var vaknade upp och sag oss forvirrat omkring for avlasa om vi var de enda som inte uppskattade denna form av tidig underhallning. Nagon som verkligen inte uppskattade detta var Martin, men vad lokalbefolkningen tyckte var svarare att avgora.

Vi hamnade i Nha Trang, ett riktigt semesterparadis, vilket passade oss utmarkt efter det hoga tempo vi hallt tidigare. Vi vagade testa pa ett av de manga gatukoken(las: en valdigt liten vagn, en annu mindre grill och pyttesma stolar och bord) och har funnit att dessa sallan sviker. Prima mat for fem kronor! Vi har brant oss pa stranden och hangt pa Why Not bar. Ylva kostade aven pa sig ett frisorbesok. Ansiktsmassage och klippning for 37 spann. Phu.







Planen for denna femte och sista kvall ar att smaka pa grillad igelkott. Spannande men ratt creepy!


Kommentarer
Postat av: Felicia

Igelkott lät sådär spännande, till mat menar jag.. Såg ngt om det på Martins status på fejjan och trodde det var ett skämt men icke sa nicke! ;P

Mysigt med skumpig tågtur ala hogwarts expressen, hade de bara haft bertie botts bönor på sina vagnar så hade nog resan fått en ännu härligare tvist än den med den vietnamesiska operan! Hälsa grabbsen och as usual, ta hand om er! Puss!

2010-03-24 @ 17:19:05
URL: http://fellan.webblogg.se/
Postat av: lejn

horrni broudar (ostgotska). lite daligt med uppdatering har tycker jag. Jag saknar er. hoppas ni overlever paskfirandet. puzzzzz

2010-04-02 @ 12:14:30
Postat av: Marita Södling

Hej på er och glad påsk,

Tänker på er men tänk när ni kommer hem att igelkottar är fridlysta, Har försökt att ringa dig Hanna men det vill sig inte. Hörs snart hoppas ni har det bra

2010-04-04 @ 15:23:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0